З'явилося відео інциденту з російським Су-27 та американським БПЛА над Чорним морем

Читать на русском
Військові США опублікували кадри інциденту з російським винищувачем та американським безпілотником над Чорним морем.
скріншот з відео

Європейське командування США (EUCOM) опублікувало розсекречене відео інциденту з російським винищувачем Су-27 та американським безпілотником MQ-9 Reaper, збитим над Чорним морем.

Ролик було знято камерою БПЛА.

Знищення американського БПЛА MQ-9 Reaper над Чорним морем: що відомоЩо відомо про знищення російськими терористами американського дрона-розвідника MQ-9 Reaper над Чорним морем та якими можуть бути наслідки – в матеріалі Слово і діло

«14 березня 2023 року два російські літаки Су-27 здійснили небезпечне і непрофесійне перехоплення безпілотного апарату розвідки, спостереження та розвідки MQ-9 ВПС США, що знаходився в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем», – підписали відео в EUCOM.

На відео видно наближення російського винищувача Су-27. Наближаючись, російський винищувач скидає пальне, перехоплюючи американський безпілотник.

На іншій частині кадру російський літак здійснює черговий проліт. Наближаючись, він знову скидає пальне. Відео з безпілотника уривається, коли російський винищувач зіткнувся з MQ-9 Reaper.

US Air Force MQ 9 camera footage: Russian Su 27 Black Sea interceptU.S. European Command

Нагадаємо, 14 березня американські військові заявили, що літак рф збив розвідувальний БПЛА США MQ-9 Reaper над Чорним морем. У росії заперечують причетність свого винищувача Су-27, нібито дрон впав сам через різке маневрування.

У США заявили, що дані з БПЛА встигли видалити і, ймовірно, дістати його з моря вже не зможуть. У росії повідомляли, що спробують дістати уламки MQ-9 Reaper.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: