Мультипредметний тест-2023 можна буде скласти за кордоном: список країн

Читать на русском
НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні: у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги.
Фото: Shutterstock

Проведення основної сесії національного мультипредметного тесту-2023 підтверджено вже у 21 країні світу.

Про це йдеться у повідомленні, опулікованому на офіційному сайті Кабінету Міністрів України.

Мультитест-2022: з якого предмету учасники набрали найбільше максимальних балівМайже 6 тисяч учасників основної сесії національного мультипредметного тесту набрали 200 балів з математики.

В уряді розповіли, що наразі підтверджено домовленості щодо проведення НМТ у таких державах: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Великобританія, Данія, Естонія, Ірландія, Іспанія, Італія, Канада, Латвія, Литва, Німеччина, Польща, Португалія, Румунія, США, Фінляндія, Франція, Чехія та Швеція.

У разі потреби учні зможуть взяти участь у додатковій сесії, яка пройде в Іспанії, Італії, Німеччині, Польщі та Чехії.

Зазначається, що НМТ за кордоном буде проведено так само, як і в Україні: у спеціально обладнаних центрах, де з учасниками працюватимуть україномовні педагоги.

При реєстрації з 3 квітня по 3 травня включно учні зможуть обрати з наданого переліку найближчий для тестування центр. Якщо з'явиться зручніша для учасника локація, до 7 травня можна буде змінити реєстраційні дані.

«За кордоном є обмеження щодо кількості учасників мультитесту, тому в міністерстві закликали не зволікати з реєстрацією, доки є місця», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, що міністерство освіти та науки України вже затвердило календарний план організації та проведення НМТ.

Раніше повідомлялося, що абітурієнти з тимчасово окупованих територій цього року можуть вступати до вищих навчальних закладів дистанційно, не здаючи національного мультипредметного тесту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: