ЗНО знову не буде: Шкарлет розповів, як у цьому році проходитиме вступна кампанія

Читать на русском
Для цьогорічних випускників знову буде проведено мультипредметний тест. Він проходитиме у дві сесії. Два предмети обов'язкові і один на вибір, тривалість тесту складе 180 хвилин.

Цього року як альтернативу зовнішньому незалежному оцінюванню для випускників знову проведуть національний мультипредметний тест – у вдосконаленому форматі.

Модель вступної кампанії до закладів вищої освіти була презентована сьогодні МОН спільно з профільним комітетом парламенту та УЦОЯО.

Як розповів міністр освіти Сергій Шкарлет, для забезпечення безпеки тест випускники складатимуть в один день.

Мультитест-2022: з якого предмету учасники набрали найбільше максимальних балівМайже 6 тисяч учасників основної сесії національного мультипредметного тесту набрали 200 балів з математики.

Національний мультипредметний тест передбачатиме завдання з трьох предметів: обов'язково – українська мова та математика, один на вибір – історія України, іноземна мова, біологія, фізика чи хімія.

Для складання тесту буде відведено 180 хвилин, які вступник зможе розподілити на свій розсуд.

НМТ знову проводитимуть у дві сесії – основну та додаткову. Основна сесія проходитиме у червні, додаткова – у червні-липні. У додатковій сесії зможуть взяти участь ті вступники, які з поважних причин не здали тестування під час основної сесії.

Випускники, які тимчасово перебувають за кордоном, але хочуть здобути вищу освіту в Україні, зможуть здати НМТ у спеціально створених екзаменаційних центрах у багатьох країнах світу, зазначив голова міністерства.

«Під час прийняття рішення щодо формату вступних іспитів у цьому році для нас ключовими були побажання і позиція випускників, їхніх батьків, інтереси закладів вищої освіти, роботодавців та держави загалом. Очікуємо найближчим часом внесення урядового законопроєкту до парламенту», – додав Шкарлет.

Нагадаємо, раніше Шкарлет говорив, що Міністерство освіти поки що не може планувати проведення ЗНО у 2023 році у традиційному форматі.

У МОН назвали найпопулярніші виші та спеціальності 2022 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: