Журналіст німецького видання BILD отримав поранення біля фронту: що сталося

Читать на русском
Можливою ціллю російських терористів був залізничний вокзал за рогом того місця, де перебував журналіст. Його поранення легке та загрози життю немає
Фото з місця подійtwitter.com

В Україні в результаті обстрілу російських терористів отримав осколкове поранення журналіст видання BILD Бьорн Штрітцель - він висвітлює бойові дії на фронті. Передбачається, що інцидент стався в одному з прифронтових міст.

Про поранення журналіста написав головний редактор BILD Йоханнес Бойє в Twitter.

«Кореспондент BILD Бьорн Штрітцель отримав осколкове поранення, висвітлюючи російську агресію в Україні. Йому нічого не загрожує (наскільки це можливо), і поранення не надто серйозне. Однак це нагадує про всі труднощі, через які проходять репортери в Україні, щоб говорити правду» - зазначив він.

Втім, пізніше сам постраждалий журналіст також випустив пост в Twitter. за його словами, все більш-менш в порядку - він просто отримав на лобі поріз від скла, коли вечеряв. Він також припустив, що ціллю російських терористів був залізничний вокзал за рогом його місця розташування, і повідомив про серію вибухів в місті, де він знаходиться.

«Зі мною все в порядку, тільки поріз на лобі, швидше за все осколком скла. Вечеряв, коли стався вибух (не зовсім впевнений, що це був боєприпас, осколків ще не знайшов)... Моє припущення, що це була якась частина ракети, що впала поруч. Ціллю, швидше за все, був залізничний вокзал, розташований за рогом, хоча я ще не бачив ніякого великого місця падіння, як можна було б очікувати від ракет з великою боєголовкою» - сказав він.

Штрітцель не уточнив локацію, де він перебував, проте не так давно журналіст публікував фотографії з прифронтових міст в Україні - переважно з Бахмута.

Російські терористи вдарили ракетами ввечері 2 січня по населеним пунктам Дружківка та Яковлівка в Донецькій області. Щонайменше двоє людей отримали поранення.

За добу 31 грудня російські терористи завдали 18 ударів по 11 населених пунктах Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: