Україну найближчим часом відвідає колишній держсекретар США Майк Помпео – ЗМІ

Читать на русском
При цьому поки що невідомий точний маршрут Помпео, і не ясно, чи зустрінеться він з президентом України Володимиром Зеленським.
Майк ПомпеоAP Photo

Колишній державний секретар США за президента Дональда Трампа, Майк Помпео, може відвідати Україну з візитом 3 квітня 2023 року.

Про це повідомляє американське видання Politico з посиланням на власні джерела, обізнані про поїздку.

Зазначається, що Помпео планує участь у президентських виборах у США у 2024 році та його візит – можливість висловити Україні підтримку.

«Візит дасть можливість Помпео, потенційному кандидату на президентських виборах 2024 року, продемонструвати свою підтримку Україні. Він також зможе виділитися серед таких можливих кандидатів, як Дональд Трамп і губернатор Флориди Рон Десантіс, які більш скептично висловлювалися про Київ» – говорить видання.

При цьому поки що невідомий точний маршрут Помпео, і не ясно, чи зустрінеться він з президентом України Володимиром Зеленським.

Нагадаємо, раніше Зеленський запросив в Україну голову Китаю Сі Цзіньпіна.

У Польщі не виключають, що найближчим часом Варшаву може відвідати з візитом президент Зеленський. Однак з міркувань безпеки робити точні прогнози ніхто не буде до моменту візиту.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: