Економіка рф починає розвалюватися через війну в Україні – WSJ

Читать на русском
Через тривалу війну та впроваджені санкції економіка російської федерації починає поступово розвалюватися.
Укрінформ

Через тривалу війну та впроваджені санкції економіка російської федерації починає поступово розвалюватися.

Про це пише The Wall Street Journal.

Відомо, що найбільші експортні товари росії, газ та нафта, втратили основних покупців, відтак державні прибутки країни-агресора скорочуються. Як наслідок, рубль втратив більш ніж 20% з листопада щодо долара. Крім цього, робоча сила в росії скоротилася, оскільки багато працездатних чоловіків вирушають на фронт або тікають з країни. Інвестувати у російський бізнес теж не поспішають.

«Брак державних прибутків росії вказує на дилему, що загострюється: як поєднати роздуті військові витрати з субсидіями та соціальними витратами, які допомогли президенту володимиру путіну захистити населення від зубожіння», – додають у виданні.

При цьому, значно втративши свій європейський ринок, а також з відходом західних інвесторів, росія стає все більш залежною від Китаю. Таким чином Москва реалізовує давні побоювання стати економічною колонією свого домінуючого південного-східного сусіда.

Нагадаємо, російська економіка може втратити 190 млрд доларів валового внутрішнього продукту до 2026 року. Це еквівалентно річному ВВП таких країн, як Угорщина чи Кувейт.

Нещодавно стало відомо, що рф засекретила третину своїх бюджетних видатків у період з початку року до 24 березня – це безпрецедентний показник.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: