У Євросоюзі запропонували нові шляхи обмеження газового бізнесу рф без нових санкцій

Читать на русском
Дане рішення пропонується в рамках програми ЄС щодо зниження залежності від російського газу, яке реалізується після вторгнення росії в Україну
Ілюстративне фотоGetty Images

У Європейському Союзі запропонували ідею, реалізація якої дозволить ще сильніше обмежити російський газовий бізнес. Держави-члени ЄС розглянуть можливість впровадження заходів, що дозволяють ефективно заборонити постачання російського скрапленого природного газу – і при цьому уникнути запровадження нових санкцій.

Про це повідомляє видання Bloomberg.

Вибухи на «Північних потоках»: звідки тут взявся український слідПро те, звідки в історії з вибухами на Північних потоках з'явився так званий український слід та про що це може говорити – в матеріалі Слово і діло

Так, міністри енергетики країн ЄС готові схвалити пропозицію, яка надасть їхнім урядам можливість забороняти експортерам російського газу заздалегідь резервувати потужності, які необхідні для постачання газу.

Видання зазначає, що дане рішення пропонується в рамках програми ЄС щодо зниження залежності від російського газу, яке реалізується після вторгнення росії в Україну.

Вказаний заборонний захід потребує схвалення Європейського парламенту – а там запропонували свої власні рішення щодо скорочення імпорту російського газу. Однак прихильниками нових повноважень для урядів вже є низка держав, наприклад Фінляндія, Естонія, Латвія, Литва і Польща.

Нагадаємо, що тим часом росія засекретила третину своїх бюджетних витрат в період з початку року і до 24 березня – це безпрецедентний показник. Схоже, що кремль намагається приховати величезне зростання витрат на війну в Україні.

За перші два місяці 2023 року країна-агресор збільшила продажі сирої нафти в Китай на чверть і стала найбільшим постачальником нафти в КНР, обігнавши Саудівську Аравію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: