Зведення Генштабу: в епіцентрі бойових дій залишаються чотири населені пункти Донбасу

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує атакувати позиції воїнів ЗСУ на сході країни. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує атакувати позиції воїнів ЗСУ на сході країни. Основні зусилля противник зосереджує на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямах.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 28 березня.

Зазначається, що за останню добу підрозділи Сил оборони України відбили 24 атаки противника. В епіцентрі бойових дій залишаються чотири населені пункти Донбасу – Білогорівка, Бахмут, Авдіївка, Мар'їнка, а також їхні околиці.

У Генштабі також розповіли, що сьогодні противник завдав ракетного удару по інфраструктурі міста Богодухів Харківської області. Є постраждалі серед мирних жителів, пошкоджено приватні будинки.

Підготовка до контрнаступу: скільки та яких танків Україна чекає від союзниківСоюзники пообіцяли Україні сотні західних та модернізованих радянських танків. На інфографіці – на яку техніку чекає Україна і скільки вже поставлено.

Сумарно окупанти завдали по території України 11 авіаційних та 2 ракетних ударів, а також здійснили понад 10 обстрілів із реактивних систем залпового вогню. У Генштабі зазначають, що ймовірність завдання нових ударів залишається високою, оскільки ворог і далі продовжує застосовувати тактику терору проти мирного населення.

На Бахмутському напрямку ворог не залишає спроб штурмувати Бахмут, проте Сили оборони мужньо утримують місто, відбивають численні атаки противника. За добу росіяни вели безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Іванівське та Озарянівка Донецької області.

На Куп'янському та Лиманському напрямках протягом доби противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Крохмальне, Білогорівка, Верхньокам'янське та Берестове. Крім того, окупанти здійснили артилерійські обстріли низки населених пунктів.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках росіяни намагалися наступати у напрямку населених пунктів Степове, Першотравневе, Мар'їнка Донецької області, успіху не мали.

А на Шахтарському напрямку ворог здійснив обстріл по районах населених пунктів Вугледар, Золота Нива, Велика Новосілка та Времівка Донецької області.

Авіація Сил оборони відповіла на дії окупантів нанесенням 5 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки, а підрозділи ракетних військ та артилерії вразили пункт управління, район зосередження живої сили, озброєння та військової техніки супротивника, а також склад боєприпасів.

Нагадаємо, минулої доби росіяни втратили в Україні 570 військових, 7 танків і десятки одиниць інших видів озброєння.

Раніше повідомлялося, що українські військові фіксують зміну ситуації на Бахмутському напрямку - за останні три дні в районі міста зменшилася кількість бойових зіткнень. Однак представник ВСУ не став пов'язувати це зі згасанням настання окупантів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: