Зеленський приїхав на Сумщину та вручив Охтирці відзнаку міста-героя

Читать на русском
Президент також вшанував хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто віддав життя за незалежність України, та вручив державні нагороди учасникам оборони Охтирки.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський прибув із робочим візитом до Сумської області.

Про це у вівторок, 28 березня, повідомила пресс-служба Офісу президента України.

Під час поїздки регіоном глава держави взяв участь у заходах з нагоди річниці оборони Охтирки від окупантів, а також передав громаді міста почесну відзнаку міста-героя.

Нагороду з рук президента отримали міський голова Павло Кузьменко, глава ВДА та міський комендант.

«Для мене честь – вручити сьогодні Охтирці почесну нагороду міста-героя, міста-захисника, міста-переможця. На Сумщині, у нашій Охтирці, ми вшановуємо справжню козацьку хоробрість та незламність наших людей, наших героїв, усіх українців та українок», – сказав Зеленський під час виступу.

Президент зазначив, що Охтирка зазнала тяжких втрат і жорстоких ворожих ударів, коли російські загарбники били з авіації по житлових кварталах і обстрілювали цивільну інфраструктуру. Він також вшанував хвилиною мовчання пам'ять усіх, хто віддав життя за незалежність України та вручив державні нагороди учасникам оборони Охтирки.

Нагадаємо, вчора президент відвідав Запоріжжя та передові позиції ЗСУ в області, після чого провів перше виїзне засідання Ставки Верховного головнокомандувача – у Дніпрі.

Раніше Володимир Зеленський пояснив, чому ЗСУ поки не розпочинають масштабний контрнаступ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: