Президент Зеленський відвідав Запоріжжя та передові позиції ЗСУ в області

Читать на русском
На передових позиціях Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди. Українські військові отримали від президента ордени та медалі
Фото з місця подійpresident.gov.ua

Президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції Збройних сил України на фронті в Запорізькій області. Крім того, він побував в обласному центрі, де проінспектував роботу командного пункту і оглянув місце удару російських терористів по житлових будинках 22 березня.

Про це повідомляє сайт президента України.

На передових позиціях Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди. Захисники України отримали з рук президента ордени Богдана Хмельницького III ступеня та «За мужність» III ступеня.

«Маю честь сьогодні бути тут і подякувати Вам за те, що захищаєте нашу державу, всіх нас, наш суверенітет, наші міста, наших дітей» – сказав президент.

Окрім того, в обласному центрі Зеленський вручив ордени та медалі працівникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Також він оглянув місце російського теракту 22 березня – коли ракета від РСЗВ «Смерч», випущена російськими терористами, влучила в житловий будинок – і прийняв доповіді від голови Запорізької ОВА Юрія Малашка і командувача ОУВ «Запоріжжя» генерал-майора Сергія Литвинова.

Нагадаємо, 22 березня російські окупанти обстрілювали Запоріжжя та острів Хортиця. Пізніше стало відомо, що в житловий будинок в місті влучила ракета. Переглянути фото та відео з місця події можна за посиланням.

Станом на 26 березня двоє людей загинули – одна жінка померла в день теракту, 19-річний хлопець помер через чотири дні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: