У Німеччині відбудеться масовий страйк з вимогою підвищення зарплатні

Читать на русском
У Німеччині з вимогою підвищення зарплати страйкуватимуть працівники аеропортів, місцевого громадського транспорту, портів, залізниці та автобусних компаній.

В понеділок в Німеччині запланований загальнонаціональний страйк – люди вимагатимуть підвищення заробітної плати.

Про це повідомляє Bild.

У понеділок, 27 березня, у Німеччині відбудеться масова акція протесту. Найбільші в Німеччині профспілки Ver.di та EVG спільно закликають до страйку працівників транспортної галузі та інфраструктури.

Вимога Ver.di – підвищення зарплати 2,5 млн працівникам, включно з фахівцями сектора місцевого транспорту та аеропортів, на 10,5%, або щонайменше на 500 євро.

Скільки платять за електроенергію жителі ЄС у 2023 році: порівняння тарифів з українськимиПопри російські удари по енергетиці, вартість електроенергії в Україні – одна з найдешевших в Європі. Детальніше – на інфографіці

Крім того, профспілка EVG веде переговори від імені близько 230 тис працівників 50 залізничних і автобусних компаній і наполягає на підвищенні заробітної плати на 12%, або щонайменше на 650 євро на місяць.

До страйку профспілки закликають працівників аеропортів, місцевого громадського транспорту у семи федеральних землях, у деяких муніципальних – працівників портів (адміністрації водного та судноплавного транспорту), а також працівників німецької залізниці та автобусних компаній. Отже, по всій країні очікуються масштабні збої у роботі, і подекуди навіть повна зупинка транспорту.

Планується, що цілодобовий страйк почнеться опівночі проти 27 березня і закінчується опівночі проти 28 березня.

Зазначимо, середня зарплата штатних працівників у Німеччині становить 4105 євро.

Нагадаємо, протести проти підвищення пенсійного віку у Франції стають все більш масовими та агресивними.

Також повідомлялося, що з початку року у Франції продовжуються масові протести проти пенсійної реформи. Повідомляється про сотні затриманих.

Раніше ми повідомляли про те, що в Ізраїлі на антиурядові протести вийшли півмільйона людей.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: