Протести проти пенсійної реформи у Франції: відбулися сутички з поліцією

Читать на русском
Закон про підвищення пенсійного віку вкрай непопулярний серед французів, він викликав масові протести та страйки по всій країні. У Парижі між протестувальниками та демонстрантами сталися зіткнення.
Reuters

У Парижі знову спалахнули протести через плани уряду підвищити пенсійний вік. Під час нової демонстрації між поліцією та протестувальниками сталися сутички.

Про це повідомляє Reuters.

Заворушення в п'ятницю ввечері сталися після аналогічних подій у четвер, коли президент Франції Еммануель Макрон вирішив затвердити суперечливу пенсійну реформу за спеціальною процедурою без голосування в парламенті.

Деякі протестувальники, які зібрались у Франції на площі Згоди біля будівлі Національної асамблеї, скандували «Макрона у відставку!».

Щоб припинити заворушення, поліція застосувала сльозогінний газ.

За непідтвердженими даними, є постраждалі з обох боків.

Згідно з опитуваннями, понад вісім із 10 людей незадоволені рішенням уряду пропустити голосування в парламент, а 65% хочуть продовження страйків і протестів.

Зазначимо, за останні півтора місяці у Франції пройшла хвиля страйків держслужбовців, працівників транспорту, нафтовиків, вчителів та співробітників портів. Такі акції стали причиною накопичення сміття на вулицях французької столиці. Це найбільш серйозний виклик для президента країни з часів так званих протестів «жовтих жилетів» у грудні 2018 року.

Нагадаємо, французи протестують проти проєкту пенсійної реформи, відповідно до якого передбачається підвищити пенсійний вік до 64 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: