Сили оборони відбили понад 40 атак та знищили безпілотник ворога – Генштаб

Читать на русском
Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках на сході України. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.
Фото: Генштаб ЗСУ

Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на веденні наступальних дій на чотирьох напрямках Сході України. Найзапекліші бої тривають за Бахмут, Авдіївку та Мар'їнку.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 27 березня.

«Завдяки професійним та злагодженим діям підрозділами Сил оборони України було відбито 41 атаку противника», – зазначили в Генштабі.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут, а також намагається атакувати у районі Іванівської Донецької області. Здійснив обстріли населених пунктів Григорівка, Міньківка, Оріхово-Василівка, Новомаркове, Бахмут, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Майорськ.

У росіян великі втрати: у морг Троїцького привели близько сотні тіл загиблихУ Троїцьке за останню добу привезли понад 200 загиблих та тяжко поранених окупантів, повідомляє Генштаб.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Сіньківка та Білогорівка. Здійснив артилерійські обстріли поблизу Кам'янки, Колодязного, Червоного Першого, Дворічного, Західного, Куп'янська Харківської області; Стельмахівки, Невського, Білогорівки Луганської області, а також Тернів, Спірного та Виїмки Донецької області.

На Авдіївському та Мар'їнському напрямках війська рф атакували у напрямку Новокалинового, Степового, Авдіївки, Північного, Первомайського, Невельського та Мар'їнки Донецької області, успіху не мали. У районах населених пунктів Новокалинове, Ласточкине, Первомайське та Мар'їнка ворог застосував аерозольні сльозогінні гранати нелетальної дії.

У Генштабі повідомили, що минулої доби противник завдав 7 авіаційних та 10 ракетних ударів по території України, а також здійснив понад 15 обстрілів з РСЗВ. Для ракетних ударів продовжує широко використовувати зенітні керовані ракети С-300.

Авіація Сил оборони, ракетники та артилеристи відповіли на це 11 ударами по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Ще одного удару було завдано по зенітно-ракетному комплексу.

Крім того, українським воїнам вдалося збити ворожий БПЛА типу «Орлан-10».

Нагадаємо, за останню добу в Україні було знищено ще 610 російських окупантів. Загальні втрати рф з початку повномасштабного вторгнення становлять 171 160 чоловік.

Раніше повідомлялося, що командувач Сухопутних військ України Олександр Сирський знову відвідав найнапруженіші ділянки на Бахмутському напрямку і розповів, яка ситуація навколо міста.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: