У Франції сталися сутички мітингувальників з поліцією: що відомо

Читать на русском
Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, які кидали фаєри та інші предмети, та намагалися наблизитися до обгородженої території, де заплановане будівництво водосховища.
фото: dw.com

Сьогодні, 25 березня, у Франції поліція застосувала сльозогінний газ до протестувальників, які виступали проти створення великого водосховища для зрошення сільськогосподарських угідь.

Про це повідомляє агенство Reuters.

Відомо, що тисячі протестувальників зібралися на місці запланованого будівництва водосховища у сільському районі Сент-Соліне, де подібний протест минулого жовтня також призвів до насильства та поранень.

Як зазначається, протестувальники вийшли на акцію, попри заборону на масові зібрання.

Поліція застосувала сльозогінний газ, щоб розігнати протестувальників, які кидали фаєри та інші предмети, та намагалися наблизитися до обгородженої території, де заплановане будівництво. Повідомляється, що щонайменше дві поліцейські машини було підпалено.

Протест проти проєкту створення великого водосховища стався на тлі тривалих демонстрацій у Франції проти пенсійної реформи, які переросли в насильство, оскільки уряд подав закон без остаточного голосування за нього в парламенті.

Згідно зі словами міністра внутрішніх справ Джеральда Дарманіна, уряд направив на демонстрацію понад 3000 поліцейських. Своєю чергою префект навколишнього регіону Еммануель Дюбі сказала, що серед протестувальників очікується близько 6000 тисяч радикально налаштованих людей.

Зазначимо, що у Франції під час загальнонаціональних протестів у четвер, 23 березня, заарештували 457 осіб.

Нагадаємо, протести у Франції продовжуються на тлі ухвалення пенсійної реформи, яка передбачає підвищення пенсійного віку з 62 до 64 років. На вулиці вийшло понад 1 млн людей.

Увечері в четвер, 23 березня, стало відомо про посилення антиурядових акцій у Франції. Протестувальники почали палити урядові будівлі: пожежа охопила будівлю мерії у Бордо.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: