Шмигаль анонсував реформування системи військово-лікарських комісій

Читать на русском
Кабмін пропонує, серед іншого, вже у квітні запустити пілотний проєкт із розгортання системи електронного документообігу у військових частинах, ТЦК та інших структурах.
Фото: Кабінет міністрів України

Уряд визначив план дій щодо реформування процесу проходження військово-лікарських комісій.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль за підсумками наради з урядовцями, парламентарями та представниками Офісу Президента.

«Мета – максимально диджиталізувати всі процеси та створити умови, за яких військові отримають комфортний та швидкий сервіс», – зазначив прем'єр.

Кабмін пропонує, серед іншого, вже у квітні запустити пілотний проект із розгортання системи електронного документообігу у військових частинах, ТЦК та інших структурах. Наступний етап – цифровізація медичної історії військовослужбовців.

«Окремо розглянуто питання скорочення термінів розслідування для отримання довідки з в/ч про обставини поранення. Дав завдання розробити необхідні постанови та зміни до законів», – написав Шмигаль.

Також сторони заслухали пропозиції МОЗ щодо реформи медико-соціальних експертних комісій. Прем'єр підкреслив, що це має бути комплексне рішення, яке ґрунтується на міжнародних стандартах, де людина є головним пріоритетом.

Нагадаємо, 24 березня Кабмін підтримав постанову про розвиток виробництва українських безпілотників. Йдеться про спрощення всіх бюрократичних процедур щодо налагодження масового виробництва БПЛА на вітчизняному ринку.

Раніше повідомлялося, що Міноборони має намір оптимізувати роботу військкоматів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: