Кабмін запустив реформу «Укроборонпрому»: що відомо

Читать на русском
Кабінет міністрів ухвалив рішення перетворити держконцерн на акціонерне товариство Українська оборонна промисловість. Статутний капітал товариства становить 237,07 млн грн і формується за рахунок майна концерну.
Фото: Кабінет міністрів України

Кабінет міністрів ухвалив рішення реорганізувати держконцерн «Укроборонпром» в акціонерне товариство «Українська оборонна промисловість».

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками засідання уряду, яке відбулося 21 березня.

Статутний капітал товариства становить 237,07 млн. грн. і формується за рахунок майна концерну.

За словами прем’єра, це перший крок до масштабного реформування держконцерну, метою якого стане запровадження сучасної моделі управління.

«Це не просто зміна вивіски, це реформа, яка тривалий час готувалася ще до початку повномасштабного вторгнення росії. Україна прагне побудувати один із найпотужніших оборонно-промислових комплексів у світі», – наголосив Шмигаль.

Прем'єр також додав, що на підприємствах концерну планують запровадити корпоративну модель управління. Це дозволить створити умови для залучення додаткових інвестицій у виробництво зброї, техніки та амуніції.

Нагадаємо, нещодавно Кабінет міністрів України розробив план заходів щодо реформування Державної митної служби, який складатиметься із шести пунктів.

Раніше повідомлялося, що уряд затвердив план пріоритетних дій на 2023 рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: