Які населені пункти атакують окупанти – дані Генштабу

Читать на русском
Українські військові за добу відбили на східному фронті 114 атаки російських окупантів, повідомляє Генштаб.

Російські окупанти ведуть наступальні дії на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах, на інших – обороняється. Минулої доби на східному фронті відбито 114 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Також росіяни завдали 10 ракетних і 32 авіаційних ударів здійснили 90 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах. А цієї ночі запустили дрони по Україні: 16 дронів з 21 запущеного ворогом було знищено.

Весняний наступ росіян наближається до кульмінації, Україна скоро зможе перехопити ініціативу – ISWУкраїна має гарні можливості для того, щоб перехопити ініціативу та розпочати контрнаступ на критичних ділянках нинішньої лінії фронту.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, формування наступальних угруповань противника не виявлено.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник продовжує спроби зламати нашу оборону. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кремінна, Діброва, Білогорівка та Веселе.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує вести наступальні дії, втрачаючи значну кількість живої сили, озброєння та військової техніки. Українські військові цілодобово відбивали численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Григорівка, Богданівка, Іванівське, Бахмут, Кліщіївка та Майорськ.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив наступальні дії в районах Новобахмутівки, Новокалинового, Красногорівки, Степового, Бердичів, Авдіївки, Сєверного, Водяного, Первомайського, Мар’їнки та Побєди – успіху не мав. У районі Мар'їнки було майже 20 невдалих спроб наступу.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється.

Минулої доби Авіація Сил оборони України завдала 6 ударів по районах зосередження окупантів. У той же час, наші захисники збили 15 ворожих БПЛА різних типів, а також дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Підрозділи ракетних військ та артилерії вразили склад боєприпасів, 2 зенітно-ракетні комплекси, радіолокаційну станцію та один інший важливий об'єкт противника.

Нагадаємо, міністр оборони росії Сергій Шойгу напередодні коментував воєнні дії проти України.

А путін заявив, що мирний план Китаю може стати основою припинення війни.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: