В ОК «Південь» розповіли нові подробиці «бавовни» у Джанкої

Читать на русском
Атака на вузлову станцію є одним з елементів плану, який передує активним діям. Зокрема, це необхідно для виснаження логістики російських окупаційних військ.
Ілюстративне фото

Вибухи в окупованому Джанкої, що сталися напередодні, призвели до пошкодження вузлової станції, її використання наразі неможливе.

Про це керівниця Об’єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк повідомляє в ефірі «Радіо Свобода».

«Та метушня, яка навколо цього місця влучання відбувається, говорить про те, що немає ще навіть адекватного рішення, що з цим «щастям» їм робити. Ми розуміємо, що вони будуть намагатися якнайшвидше відновити те, що пошкоджено, тому що безпосередньо залізничне сполучення – це спосіб доставки важкого озброєння і особового складу. Зусилля підтягувати їм буде потрібно. Але ми продовжуємо роботу, зокрема, з вогневого контролю для того, щоб ці зусилля були марними», - зазначає Гуменюк.

«Бавовна» у тилу: які інциденти за час війни сталися на авіабазах росії та БілорусіЯкі надзвичайні ситуації відбувалися на російських та білоруських аеродромах та авіабазах за час повномасштабної війни – на інфографіці.

Згідно з її словами, ця атака на вузлову станцію є «одним з елементів плану, який передує активним діям». Зокрема, це необхідно для виснаження логістики російських окупаційних військ.

При цьому, вона вважає, що панічні настрої в Криму підтверджуються завантаженістю автодоріг та залізничних шляхів на виїзд із півострова.

Нагадаємо, увечері 20 березня в Джанкої, що знаходиться на півночі Криму, пролунала серія вибухів. Вибухи, за інформацією ЗМІ, сталися у районі залізничної гілки, яка використовується для постачання окупаційним військам техніки та боєприпасів. Це підтвердили в українській розвідці: у ГУР заявили, що внаслідок вибухів знищено російські крилаті ракети «Калібр» у ході їхнього транспортування.

Згодом окупаційна влада Джанкоя запровадила режим надзвичайної ситуації муніципального рівня після нічних вибухів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: