Зеленський зідзвонився з трьома європейськими лідерами: що обговорювали

Читать на русском
Сторони обговорили широке коло питань міждержавної взаємодії, починаючи з гуманітарної допомоги і закінчуючи реалізацією Формули миру.
Фото: Офіс президента України

Президент Володимир Зеленський провів телефонні розмови з двома європейськими лідерами – канцлером Австрії Карлом Негаммером, прем'єр-міністром Нідерландів Марком Рютте та прем'єром Ірландії Лео Варадкаром.

Про це глава держави розповів у своєму Telegram-каналі у понеділок, 20 березня.

Під час бесіди з Негаммером Зеленський подякував австрійській владі за приєднання до коаліції країн зі створення спецтрибуналу для покарання росії.

Також сторони обговорили питання гуманітарної допомоги Україні, зокрема у розмові порушувалася тема лікування українців в Австрії.

Потім президент зателефонував Марку Рютте. За його словами, вдалося обговорити реалізацію української «Формули миру», а також «інші важливі міжнародні заходи».

«Було окремо відзначено поступ нашої держави в трансформаціях», – наголосив глава держави.

У розмові з Варадкаром президент подякував за приєднання Ірландії до коаліції країн зі створення спецтрибуналу для рф.

Також сторони говорили про українську «Формулу миру» та про активізацію співпраці на гуманітарному напрямку.

Нагадаємо, 17 березня президент зателефонував прем'єру Словаччини. Під час розмови Зеленський подякував Хегеру за надання нового пакету повітряної та протиповітряної зброї, до якої, серед іншого, увійшли літаки МіГ-29.

А за день до цього Зеленський поговорив телефоном із прем'єром Британії Ріші Сунаком. Сторони обговорили тему військової та економічної допомоги Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: