Зеленський підбив підсумки тижня і відзначив роботу українських саперів

Читать на русском
Президент звернувся до нації наприкінці 389-го дня війни. Глава держави висловив упевненість, що росія відповідатиме за всі злочини проти українців та України.

Видача Міжнародним кримінальним судом ордера на арешт російського диктатора стане поворотним моментом у війні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму вечірньому зверненні.

«За кожен прояв терору проти українців держава-зло відповідатиме. Цей тиждень нарешті приніс справді вагомий міжнародно-правовий результат для України, для справедливості», – заявив глава держави.

Зеленський додав, що завершенням цієї агресії для росії буде повний спектр її відповідальності: за кожен удар по Україні, за кожне зруйноване життя, за кожну депортовану українську дитину. І, звісно, за кожний прояв дестабілізації світу, який став наслідком російської агресії.

Головне із звернення президента України:

  • Цього тижня росіяни не припиняли обстрілювати мирні міста України. Кам'янське Запорізької області, Берислав Херсонської області, Марганець Дніпропетровської області, Авдіївка, Краматорськ та Костянтинівка Донецької області, Костянтинівка Сумської області. Висловив співчуття всім, хто втратив у цих атаках рідних та близьких.

  • Розмір зібраних за допомогою благодійної платформи United24 коштів перетнув межу в 300 мільйонів доларів. Від людей із різних країн світу – понад сто країн, тисячі та тисячі донорів. Звичайні люди, приватні компанії, які допомагають купувати дрони для українських військових, ремонтувати лікарні, інфраструктуру.

  • Відзначив українських саперів та вибухотехніків, які з початку вторгнення обстежили понад 100 тисяч гектарів території та знешкодили понад 400 тисяч ворожих снарядів. Подякував піротехнікам ДСНС та поліції, саперам Національної гвардії України та ЗСУ.

«Вигнати окупанта, очистити нашу землю від усіх слідів держави-зла, покарати терористів – це наше завдання. Завдання, які ми виконаємо. Ми – українці у єдності. І світ – у єдності», – підсумував президент.

Напередодні Зеленський схвалив рішення РНБО про запровадження санкцій проти 400 осіб та компаній, зокрема проти ватажка сирійського режиму Башара Асада.

Раніше повідомлялося, що президент провів перестановки у дипломатичному корпусі. Так, глава держави звільнив з посади посла в Естонії Мар'яну Бецу та призначив на цю посаду Максима Кононенка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: