Члени Синоду УПЦ МП прийшли на Банкову, вимагають зустріч з Зеленським

Читать на русском
Члени синоду Української православної церкви московського патріархату на чолі з митрополитом Онуфрієм прибули до Офісу президента, де вимагають зустріч з Зеленським.
Українська Православна Церква

Члени синоду Української православної церкви московського патріархату на чолі з митрополитом Онуфрієм прибули до Офісу президента, де вимагають зустріч з Зеленським.

Про це йдеться у трансляції УПЦ у Facebook.

Члени синоду запевняють, що підтримують ЗСУ та інші воєнізовані формування, які боронять Україну. Вони хочуть особистої зустрічі з президентом, що пояснити йому «справжню, не спотворену позицію УПЦ щодо всіх питань, які стосуються державно-церковних відносин в країні».

У коментарі Громадському церковники заявили, що сьогодні, 20 березня, відбулося засідання священного Синоду УПЦ, головним питанням якого було обговорення конфлікту навколо виселення монахів УПЦ зі Свято-Успенської Києво-Печерської лаври.

«Ми неодноразово зверталися до керівництва держави на різних рівнях, щоб пояснити нашу позицію і довести її до влади. Однак ті заяви, які сьогодні артикулюються і Міністерством культури, а також і на вищих рівнях, свідчать про те, що очевидно представники влади введені в оману і до них просто не доноситься правдива інформація про УПЦ», – зазначив речник УПЦ МП архиєпископ Климент.

Нагадаємо, на початку березня стало відомо, що заповідник «Києво-Печерська лавра» розриває договір оренди територій та будівель із Свято-Успенським монастирем УПЦ московського патріархату.

Також варто додати, що у грудні Рада національної безпеки та оборони ввела санкції проти низки представників московського патріархату. А у січні президент Володимир Зеленський ввів у дію ще одне рішення РНБО щодо санкцій проти десяти представників УПЦ МП.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: