Окупанти за добу здійснили понад 70 атак, наступають на п'яти напрямках

Читать на русском
Росіяни продовжують штурмувати Бахмут, намагаються прорвати оборону ЗСУ на Куп'янському та Лиманському напрямках.
AFP/Getty Images

Російські війська, як і раніше, зосереджують основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах. Минулої доби ворог здійснив на них понад 70 атак.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Минулої доби противник завдав 5 ракетних і 18 авіаційних ударів, а також здійснив 73 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах оперативна обстановка без істотних змін, формування наступальних угруповань ворога не виявлено. На полігонах Білорусі відбувається підготовка підрозділів російських військ.

Фейкові перемоги: про «взяття» яких населених пунктів росіяни повідомляли кілька разівПо кілька разів росія повідомляла про захоплення Рубіжного, Пісків, Опитного, Мар'їнки та деяких інших населених пунктів. Більше – на інфографіці.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник намагається прорвати оборону наших військ. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Гряниківка, Кремінна, Кузьмине, Верхньокам'яне та Спірне.

На Бахмутському напрямку окупанти продовжують штурмувати Бахмут. Відбито численні атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка, Бахмут, Іванівське та Григорівка.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках росіяни безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Кам'янка, Авдіївка, Первомайське, Невельське та Мар'їнка. Найбільше атак знову було в районі Мар'їнки – 12 – усі відбиті.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник тримає оборону.

Протягом минулої доби Авіація Сил оборони завдала 7 ударів по районах зосередження окупантів, а підрозділи ракетних військ і артилерії уразили 5 пунктів управління, 5 районів зосередження особового складу та військової техніки противника, склад пально-мастильних матеріалів, 2 радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

У Херсонській області окупанти продовжують зазнавати втрат. Так, до Олешківської районної лікарні на лікування привезли понад 20 тяжко поранених окупантів.

Нагадаємо, за словами аналітиків ISW, загальний темп російських операцій в Україні знизився в порівнянні з попередніми тижнями.

Протягом доби росіяни 42 рази намагалися атакувати позиції ЗСУ на Бахмутському напрямку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: