У Мінінфраструктурі розповіли, як просуваються переговори щодо продовження зернової угоди

Читать на русском
Україна та партнери хочуть продовжити зернову угоду на 120 днів, а росія згодна лише на 60. Переговори тривають.

Переговори щодо продовження зернової угоди, термін дії якої спливає 18 березня, все ще тривають. Україна та партнери підтримують продовження на 120 днів, у той час як росія лише на 60 днів.

Про це на саміті Forbes розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Юрій Васьков.

«Вчора наш партнер, Туреччина, міністр оборони Туреччини погодив продовження угоди на 120 діб. На рівні держсекретаря США та ЄС також говорять про продовження на 120 днів», – сказав Васьков, зазначивши, що росія наполягає на іншому терміні дії.

Україна ж, за його словами, пропонувала продовжити зернову угоду на рік, але партнери відповіли, що для цього потрібно підписувати угоду з усіма сторонами.

Втім, додав заступник міністра, зернова угода – це вимушена тимчасова форма роботи. «Ми закликаємо наших партнерів про необхідність відновлення вільного плавання у Чорному морі. Для економіки нашої держави функціонування морських портів є ключем стабільності та зростання».

Зазначимо, 14 березня в росії заявили, що зернову угоду нібито продовжено на 60 днів. У кремлі назвали це «жестом доброї волі» з їхнього боку.

Нагадаємо, останні кілька місяців росія штучно гальмує реалізацію угоди, системно затримуючи огляд кораблів, які прямують через Босфор. Україна закликала міжнародне співтовариство, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби росії блокувати роботу «зернового коридору».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: