У ГУР розповіли, у яких країн росія намагається купити зброю

Читать на русском
Російська влада вичерпує підготовлені запаси озброєнь і намагається домовитися про постачання зброї з низкою країн Азії, Близького Сходу та Африки.

Російська влада вичерпує підготовлені запаси озброєнь і намагається домовитися про постачання зброї з низкою країн Азії, Близького Сходу та Африки.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький.

Друзі путіна: які країни допомагають росії озброєнням для війни проти УкраїниІран, Білорусь, Північна Корея допомагають росії озброєнням для війни проти України. Також путінський режим намагався купити зброю у Сербії та М'янми та сподівається отримати допомогу від Китаю.

«Ми точно знаємо, що вони працюють із Іраном. Він постачає Росії боєприпаси і безпілотники, але по балістичних ракетах поки не дає згоди. Також ведуться переговори з М'янмою, країнами африканського континенту, Близького Сходу», – заявив Скібіцький.

Країна-окупант вже направила своїх представників у ці регіони, «щоб отримати якнайбільше боєприпасів та іншого озброєння для війни». Крім того, рф вивозить своє озброєння з Сирії.

«Режим Асада залежить від росії, але що Сирія може дати натомість? Було багато інформації, що вони можуть надіслати сирійським найманцем. Але на сьогоднішній день ми не спостерігаємо їхнього перебування на тимчасово окупованих територіях», – зазначив Скібіцький.

Нагадаємо, головним союзником рф в плані постачання озброєння залишається Іран. Напередодні ЗМІ дізналися, що Іран таємно відправив росії велику кількість куль та снарядів для війни проти України.

Також повідомляється, що росія може отримати озброєння від Китаю. За даними ЗМІ, західні країни запровадять санкції, якщо Китай зважиться на такий крок.

Раніше секретар РНБО Олексій Данілов пояснив, чому росії не вдається налагодити власне виробництво озброєння.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: