Туреччина будує для України другий протичовновий корвет

Читать на русском
Турецькі суднобудівники почали будувати для України корвет, який уже названо на честь гетьмана Івана Мазепи. Перший такий корвет спустили на воду в жовтні 2022 року.

Будівництво другого корвета типу ADA, замовленого Україною для ВМСУ, почалося на одній із верфей Турецької Республіки.

Про це інформує DefenceTurk.

Відомо, що завод вже нарізав метал, з якого збиратимуть корпус корабля.

Також зазначається, що турецькі суднобудівники внесли в конструкцію низку змін – на вимогу Києва. Зокрема, іншим буде компонування корпусу в районі машинного відділення – для встановлення іншого двигуна. Мається на увазі порівняння з першим корветом, який уже названо на честь гетьмана Івана Мазепи.

Крім того, трансформували кормову частину, де розміститься французький зенітно-ракетний комплекс VL MICA.

Зазначимо, перший український корвет типу ADA «Гетьман Іван Мазепа» (бортовий номер F211) спустили на воду в жовтні 2022 року. Зараз його добудовують на плаву, проводять установку озброєння та обладнання.

Також нагадаємо, що корвет «Гетьман Іван Мазепа» – це протичовновий корвет типу ADA, що Туреччина будує для України на суднобудівній корабельні в Стамбулі.

«Гетьман Іван Мазепа» є майбутнім флагманом ВМС ЗСУ, він замінить фрегат «Гетьман Сагайдачний» (бортовий номер F130), що був затоплений українськими військами для уникнення захоплення в Миколаєві (2-3 березня 2022 року) після повномасштабного вторгнення рф до України.

Нагадаємо, ще до повномасштабного вторгнення росії в Україну Міноборони уклало договір на ремонт корвета «Гетьман Сагайдачний».

Також раніше експерт пояснив, чи БПЛА Bayraktar можуть топити російські військові кораблі.

Крім того, стало відомо, чи виробник Bayraktar розглядає можливість продажу БПЛА росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: