Експерт пояснив, чи можуть БПЛА Bayraktar топити російські військові кораблі

Читать на русском
Великої шкоди військовому кораблю не завдати, навіть якщо БПЛА дивом потрапить в ракетну установку із зарядженою туди ракетою
БПЛА Bayraktar TB2AFP 2022

Безпілотні літальні апарати навряд чи можуть завдати серйозної шкоди великим військовим кораблям або атомним підводним човнам - безпілотники занадто слабо озброєні для цього. БПЛА Bayraktar в цьому питанні, на жаль, не виняток.

Про це розповів військовий експерт Олег Жданов на своєму YouTube.

З початку війни ВМС України втратили в бою патрульний катер та рейдовий тральщикЗа загибель українських кораблів помстилися - база російської авіації, звідки вилітали літаки окупантів, повністю знищена

На його думку, великої шкоди військовому кораблю не завдати, навіть якщо БПЛА дивом потрапить в ракетну установку із зарядженою туди ракетою.

«Я вас розчарую в цьому плані. Буде пошкодження корабля, вибухне одна пускова установка, ось і все. І то не факт, що її розборонить, не факт, що її розірве на шматки, щоб здетонували сусідні пускові установки» - сказав він.

Для потужного вибуху, як на російському крейсері «Москва» або атомному підводному човні «Курськ» у 2001 році має бути уражене сховище боєкомплекту. А БПЛА не зможе дістати до нього своїм озброєнням.

«А боєкомплект в підводних човнах знаходиться в другому відсіку. У крейсері він знаходився десь по центру корабля, на рівні ватерлінії. Ракети заховані якомога глибше в корпусі корабля. Ми потрапили двома ракетами, і одна зайшла якраз там, де був боєкомплект. Здетонував боєкомплект, і крейсер отримав такі величезні пошкодження, пробоїну величезну і руйнування, які не дали можливості екіпажу врятувати крейсер або хоча б зберегти його на плаву» - додав він.

Нагадаємо, що 14 квітня українські війська протикорабельними ракетами потопили ракетний крейсер «Москва», флагман Чорноморського флоту росії. А 17 червня був підбитий та затонув російський буксир «Василь Бех», який використовувався, як військовий транспорт.

Також українські військові потопили чимало російських катерів і серйозно пошкодили мінімум два російських великих бойових корабля - фрегат «Адмірал Ессен» та корвет «Василь Биков».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: