Туреччина за рік побудує понад 300 тисяч будинків для постраждалих від землетрусу

Читать на русском
У Туреччині за рік планується звести 320 тисяч будинків – багатоквартирних та сільських. Їх будуватимуть з урахуванням вимог сейсмічної безпеки.
Реджеп Тайїп Ердоган

Лютневі землетруси стали найбільшим стихійним лихом останнього століття. Десятки тисяч людей загинули, а мільйони залишились без житла. Тому влада Туреччини має намір побудувати близько 320 тисяч нових житлових будинків.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган в ході поїздки в постраждалі райони.

«Ми плануємо завершити будівництво 244 тисяч багатоквартирних і 75 тисяч сільських будинків протягом одного року», – заявив він.

За словами президента, у постраждалих від землетрусу регіонах зараз встановлені 426 тисяч наметів для проживання в них людей, що втратили житло. У найближчі два місяці влада спорудить 100 тисяч контейнерних будинків.

Ще 10 тисяч будинків-контейнерів пообіцяв передати Туреччині Катар. Вони були придбані для проведення чемпіонату світу з футболу 2022 року. 4 тисячі таких контейнерів вже доставлені і встановлені.

Також турецький лідер висловив подяку країнам, які простягли руку допомоги Туреччині після землетрусів 6 лютого. Він наголосив, що 90 країн направили рятувальні бригади та медиків до Туреччини.

Нагадаємо, для проведення рятувальних заходів ДСНС України направила до Туреччини 87 рятувальників, 16 одиниць спеціальної техніки, два літаки та десять службових собак, спеціально навчених пошуку живих людей у завалах.

Також повідомлялося, що у Туреччині вже розпочалося будівництво будинків для мешканців, чиї домівки були зруйновані після потужних землетрусів на південному сході країни.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: