Генштаб: Сили оборони вразили ЗРК ворога і дають відсіч окупантам на сході

Читать на русском
Російська окупаційна армія продовжує вести наступальні дії на сході України, незважаючи на втрати. Основні зусилля ворог зосереджує на п'яти напрямках.
Фото: Генштаб ЗСУ

Російська окупаційна армія продовжує вести наступальні дії на сході України, незважаючи на втрати. Основні зусилля ворог зосереджує на п'яти напрямках.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу від 15 березня.

За даними ЗСУ, окупанти атакують позиції українських воїнів на Бахмутському, Лиманському, Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямах.

Війська рф застосували фосфорні боєприпаси в районі Бахмута – ЗМІЗа даними журналістів, прилеглі будинки мирних жителів знаходилися на відстані лише 200 метрів від зовнішнього краю зони ураження.

На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмувати Бахмут. Наші захисники відбили атаки противника в районах населених пунктів Оріхово-Василівка та Богданівка.

На Куп'янському та Лиманському напрямах противник не залишає спроб прорвати оборону українських військ. Вів безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Білогорівка та Спірне.

На Авдіївському, Мар'їнському та Шахтарському напрямках противник здійснив безуспішні наступальні дії в районах населених пунктів Степове, Кам'янка, Північне, Мар'їнка та Вугледар. Ворожих обстрілів зазнали Кам'янка, Ластівчине, Авдіївка, Тонечко, Георгіївка, Невельське, Перемога, Вугледар, Времівіка, Велика Новосілка та ще кілька населених пунктів Донецької області.

Минулої доби противник завдав по території України 3 ракетних удари, зокрема, і по об'єкту цивільної інфраструктури міста Харків. Також ворог завдав 26 авіаційних ударів і зробив понад 23 обстріли з реактивних систем залпового вогню.

Авіація Сил оборони України та артилеристи відповіли на це завданням 11 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.

Стало відомо, скільки українські морпіхи знищили військових та техніки рф за добуУкраїнські морські піхотинці продовжують ліквідовувати російських окупантів, які воюють проти нашої країни.

Крім того, воїни ЗСУ збили ворожий літак Су-25, вразили дві радіолокаційні станції, станцію радіоелектронної боротьби та зенітно-ракетний комплекс на вогневій позиції.

У Генштабі також розповіли про терор проти місцевих мешканців тимчасово окупованих територій Херсонської області.

«Після ефективної вогневої поразки 12-13 березня районів зосередження противника та, як наслідок великих втрат, загарбники посилюють режимні заходи в окремих населених пунктах. Також відзначено 14 березня рух колони окупантів у бік Криму разом із награбованим майном», – заявили у Генштабі.

Нагадаємо, загальні втрати російської армії досягли 161 тисячі 520 осіб. Лише за останню добу ЗСУ знищили майже тисячу окупантів.

Раніше повідомлялося, що українські прикордонники знищили склад із боєкомплектом росіян під Бахмутом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: