Сейм Литви одноголосно закликав створити безпольотну зону над Україною

Читать на русском
Парламент Литви одноголосно ухвалив резолюцію із закликом закрити небо над Україною, щоб зупинити загибель мирного населення.

Парламент Литви одноголосно закликав негайно вжити необхідних заходів для забезпечення безпольотної зони над Україною.

Про це йдеться в ухваленій сьогодні резолюції «Про активні заходи щодо забезпечення безпеки мирного населення та критичної інфраструктури в Україні».

Не закривши над Україною небо НАТО дало «зелене світло» бомбардуванням - ЗеленськийКерівництво Альянсу дало зелене світло для подальшого бомбардування українських міст та сіл, відмовившись зробити безпольотну зону, заявив президент.

За проєкт одноголосно проголосували 100 депутатів.

Резолюція – це звернення до парламентів демократичних країн із закликом щодо підготовки технічних заходів для забезпечення безпольотної зони. Метою країн було б «відкриття гуманітарних коридорів на території України насамперед за допомогою механізму ООН чи коаліції країн, які захочуть взяти в цьому участь, щоб мирні жителі могли безпечно покинути території, незаконно зайняті Росією під час воєнних дій, та щоб захистити гуманітарні конвої; а над вищезгаданими територіями та над українськими АЕС та ядерними могильниками було оголошено безпольотну зону».

Литовські депутати також закликали інші країни ввести додаткові санкції щодо Росії та Білорусі, та закрити свої аеропорти та порти для літаків та суден Росії.

Нагадаємо, раніше парламент Естонії закликав країни-члени НАТО закрити небо над Україною.

Проте країни-члени НАТО є єдиними у вирішенні не створювати безпольотну зону над Україною.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: