ГПУ оскаржить рішення суду щодо завершення розслідування стосовно Клюєва

Читать на русском
ГПУ оскаржує рішення Печерського районного суду Києва про завершення розслідувань щодо ексглави Адміністрації президента часів Януковича Андрія Клюєва.

Генеральна прокуратура оскаржує рішення Печерського районного суду Києва про завершення розслідувань щодо колишнього глави Адміністрації президента часів президентства Віктора Януковича Андрія Клюєва.

Як розповів начальник управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк, до ГПУ надійшла ухвала слідчого судді у двох кримінальних провадженнях, які розслідуються управлінням, із зобов’язанням затвердити рішення, передбачене ст. 283 КПК України, щодо завершення досудового розслідування.

Санкції, розшук, кримінальні провадження: кого з чиновників режиму Януковича більше не переслідуютьЩоб не плутатися, ми зібрали до купи всі дані про те, кого з чиновників режиму Януковича більше не розшукують, з кого зняли санкції, а стосовно кого зупинили кримінальні провадження.

«У такому разі ми вважаємо таке рішення незаконним, і воно оскаржується. Такі повноваження не передбачено в Кримінальному процесуальному кодексі, і навіть Верховний Суд в одному своєму рішенні зазначив, що суд не має права зобов’язати слідчого до ухвалення цих рішень. Тому ми, звичайно, оскаржуємо. Зобов’язати завершувати, коли людина в розшуку – тобто всі слідчі дії проведено, ми не можемо завершити, коли людина в розшуку. Тоді суддя має привести нам підозрюваного, напевно, і тоді ми завершимо», - сказав Горбатюк у коментарі УНН.

За його словами, підстав для завершення розслідування немає, якщо слідчі і прокурори вважають, що зібрали достатньо доказів.

Нагадаємо, раніше в ГПУ заявили, що Клюєва затримають у разі повернення до України.

«Слово і Діло» вирішило зібрати всі наявні дані до купи і показати, хто з чиновників часів Януковича досі перебуває під санкціями, кого досі шукає Інтерпол, а хто все ще фігурує в кримінальних провадженнях і за якими статтями.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: