Антикорупційний суд призначив до розгляду справу мера Білої Церкви

Читать на русском
Антикорупційний суд розпочне розгляд по суті справи за підозрою Білоцерківського міського голови у зловживаннях.
Геннадій Дикий

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті кримінальне провадження за обвинуваченням міського голови Білої Церкви Київської області Геннадія Дикого та підприємця Павла Ходаківського в махінаціях з нерухомістю.

Таке рішення 7 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні №42018111030000415 від 09.10.2018 за обвинуваченням (Геннадія Дикого – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 358 КК України, (Павла Ходаківського – ред.) у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364, ч. 4 ст. 27 ч. 2 ст. 358, ч. 4 ст. 358 КК України, на 09:15 13 березня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру меру Білої Церкви Геннадію Дикому та одному з власників нежитлового приміщення. Як встановило слідство, 30 серпня 2018 року на пленарному засіданні 55 сесії Білоцерківською міською радою Київської області було розглянуто подання мера Дикого, за результатами якого було ухвалено рішення про придбання нерухомості. Так, вказаним рішенням було придбано право на будівництво адміністративно-торговельного комплексу відповідно до архітектурно-планувального завдання та об'єкт незавершеного будівництво загальною площею 4728,5 квадратних метрів.

Вартість цієї нерухомості за результатами оцінки була визначена в розмірі майже 24 млн грн. Водночас, попередні власники, а саме Павло Ходаківський і Наталія Сокирко, це майно придбали у фірми ТОВ «Т.Р.К. Театральний» лише за 4,5 млн грн. Оцінку вартості вказаної нерухомості проводив оцінювач ТОВ «Укрекспертиза-центр» і вона має ознаки завищення вартості, так як оцінювачем використаний порівняльний метод та обрані об'єкти порівняння, які явно не відповідають технічному стану досліджуваного приміщення. Зазначеними діями, за оцінкою слідства, міському бюджету Білої Церкви завдано збитку. В січні 2023 року справу скерували до суду.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: