ВАКС призначив до розгляду справу ексголови Харківської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив проведення підготовчого засідання і призначив до розгляду обвинувальний акт.

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його ексзаступника Андрія Малиша та адвоката-посередника Руслана Танабаша, яких обвинувачують в одержанні неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

«За результатами підготовчого розгляду колегія суддів ВАКС призначила до розгляду по суті справу стосовно голови Харківської обласної ради, його заступника (посади вказані на момент вчинення злочину) та їхнього спільника, який здійснює адвокатську діяльність, обвинувачених в одержанні 1,05 млн грн неправомірної вигоди. Засідання заплановано на 9 березня 2023 року», – інформує САП.

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн зловмисників затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: