ВАКС взяв до розгляду позов про конфіскацію активів Ротенберга

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав позовну заяву від Мін'юсту і призначив засідання, на якому вирішиться доля активів російського олігарха.

Вищий антикорупційний суд прийняв до розгляду заяву про конфіскацію активів російського олігарха Аркадія Ротенберга та його сина Ігоря, на яких накладено санкції.

Таке рішення 3 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як зазначається, Міністерство юстиції подало позов до російського олігарха Ротенберга, його сина Ігоря, а також російських мільярдерів Олександра Скоробогатька та Олександра Пономаренка. Предметом позову є конфіскація торгівельно-розважального центру Ocean Plaza, якою вказані особи володіють через ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь» (засновником є ТОВ «Авангард-Віларті», а власниками цієї фірми вказуються кіпрські компанії Ocean plaza project та Ethoder Investments Limited). Тому Мін'юст просить конфіскувати 100% акцій ТОВ «Авангард-Віларті» і 66,65% частки статутного капіталу ТОВ «Інвестиційний союз «Либідь».

«Прийняти позовну заяву Міністерства юстиції України до (Ігоря Ротенберга, Олександра Пономаренка, Олександра Скоробогатька і Аркадія Ротенберга – ред.) про застосування санкції, передбаченої пунктом 1-1 частини 1 статті 4 Закону України «Про санкції», до розгляду та відкрити провадження у справі. Призначити справу до розгляду в судовому засіданні з повідомленням (викликом) учасників справи, яке відбудеться 8 березня 2023 року о 15:00, 9 березня 2023 о 15:00 та 10 березня 2023 року о 08:00», – йдеться в рішенні.

Нагадаємо, ВАКС конфіскував на користь держави контрольний пакет акцій PIN банку. Також антикорупційний суд конфіскував активи російського олігарха Олега Деріпаски.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: