НАБУ повідомило про підозру ексзаступниці міністра культури Нищука

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку повідомили про підозру колишній заступниці Мінкультури, яка підписала план санації держпідприємства.
Тамара Мазур

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили про підозру колишній заступниці міністра культури, ексначальнику управління Міністерства культури і ще п'ятьом особам у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України».

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«1 лютого 2023 року НАБУ і САП повідомили сімом особам про підозру у заволодінні нерухомістю держпідприємства «Національна кінематека України». Йдеться про 14 будівель та споруд на околиці Києва. Орієнтовна вартість майна – майже 42 млн грн. Завдяки зусиллям антикорупційних органів ці активи повернули державі», – наголошує відомство.

Як стверджує НАБУ, про підозру повідомили ексзаступниці міністра культури, ексначальнику управління Мінкульту, колишньому першому заступнику генерального директора «Національна кінематека України», арбітражному керуючому-керуючому санацією ДП «НКУ»; двом організаторам злочинної схеми (бенефіціарні власники низки ТОВ) та керівнику ТОВ, який придбав майновий комплекс ДП «НКУ».

За інформацією «Слово і діло», йдеться про ексзаступницю міністра Тамару Мазур, яка підписала план санації ДП «НКУ», директора ТОВ «Вест Прайт» (тоді цю компанію очолював Олександр Радько) і арбітражного керуючого санацією Руслана Бандуристого.

За версією слідства, упродовж 2016-2019 років організатори злочинної схеми розробили план, за яким під виглядом санації «НКУ», яке перебувало в скрутному фінансовому становищі, планували заволодіти майном підприємства за безцінь. Для цього вони залучили посадовців Мінкультури й самого держпідприємства. Ті відповідно погодили незаконний план санації, і забезпечили перемогу в аукціоні з продажу майна наперед визначеної ТОВ «Вест Прайт», яка до того ж придбала будівлі за заниженою ціною.

Зібрані під час розслідування НАБУ і САП матеріали стали підґрунтям для невизнання та скасування Господарським судом міста Києва результатів аукціону з продажу майна ДП «Національна кінематека України». Законність та обґрунтованість цього рішення підтвердив Верховний суд. Тож держпідприємство отримало можливість повернути у власність незаконно втрачену нерухомість, що і зробило.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру колишньому голові правління «Нафтогазу» Андрію Коболєву. Також органи запідозрили екскерівника «Спецтехноекспорту».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: