Білгород-Дністровський порт продали з молотка: хто купив і скільки вдалося виручити

Читать на русском
За право власності змагалися три учасники, і в процесі торгів вартість майна порту зросла у 2,3 рази.

Фонд державного майна з другої спроби продав на аукціоні Білгород-Дністровський морський торговельний порт.

Про це повідомив керівник регіонального відділення ФДМУ в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський.

Бюджет-2022 отримав лише п'яту частину запланованого від приватизації доходу: топ найдорожчих об'єктівУ 2022 році бюджет отримав 21,3 відсотка від запланованого від приватизації доходу. Ще жодного разу продаж держмайна не приносив прогнозованих надходжень, докладніше – на інфографіці.

Торги пройшли на платформі державної системи Prozorro.Продажі у понеділок, 13 березня.

За право власності змагалися три учасники, і в процесі торгів вартість майна порту зросла у 2,3 рази – з 93,8 млн. грн. до 220 млн. грн.

Переможцем аукціону стала компанія «Укрдонінвест», яка запропонувала за порт 222 млн 100 гривень. Вона обійшла пропозицію фірми «Мостобуд ЮА» рівно на 100 гривень.

«Про наступні кроки: у нас є сім робочих днів на перевірку переможця аукціону (чи не пов'язаний він з рФ і чи не присутній у списках санкцій). Далі – підписання протоколу торгів, оплата та лише потес укладання договору купівлі-продажу, який може зайняти ще два-три місяці», – розповів Славський.

Це другий випадок продажу порту в Україні. Першим став порт «Усть-Дунайськ», за який виручили 201 млн. грн. + 40 млн. грн. ПДВ. До цього держава мала досвід лише концесії та різних форматів оренди в портах.

Нагадаємо, восени минулого року в рамках приватизації було продано два спиртзаводи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: