Мала приватизація: скільки грошей вдалося виручити на аукціонах за місяць

Читать на русском

В Україні з 19 вересня до 18 жовтня відбулося 16 аукціонів малої приватизації. На них продали об'єктів на суму понад 920 млн. гривень.

В Україні з 19 вересня по 18 жовтня відбулося 16 аукціонів малої приватизації. На них продали об'єктів на суму понад 920 млн. гривень.

Про це повідомила пресслужба Мінекономіки.

Велика приватизація: які об’єкти не можуть продати і як рік у рік змінюється їхня вартістьЯкі об’єкти вже кілька років поспіль планують продати у межах великої приватизації, але досі не можуть цього зробити, дивіться на інфографіці Слово і діло.

«В Україні триває мала приватизація, в рамках якої держава виставляє на торги невеликі підприємства. Онлайн-аукціони стартували 19 вересня і за перший місяць (по 18 жовтня включно) було продано 16 об’єктів на суму переможних ставок, яка склала 921,8 млн грн», – йдеться у повідомленні.

Найбільше грошей приносять продаж підприємств спиртової галузі.

«Результати перших онлайн-аукціонів демонструють, що бізнес, незважаючи на війну, готовий інвестувати в українську економіку», – зазначила перший віце-прем'єр-міністр - міністр економіки України Юлія Свириденко.

У міністерстві зазначають, що зараз фактичні надходження становлять 70,3 млн грн: свою ставку вже перерахував покупець Кобиловолоцького спиртзаводу.

Нагадаємо, 19 вересня Фонд держмайна продав майно Кобиловицького спиртового заводу на Тернопільщині за 70,3 млн грн. Це був перший аукціон в рамках малої приватизації з початку війни.

Другим проданим об'єктом також став спиртзавод.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: