Приватизація Білгород-Дністровського порту провалилася: деталі

Читать на русском
Аукціон із приватизації майнового комплексу Білгород-Дністровського порту на Одещині не відбувся.
фото ФДМ

Аукціон із приватизації майнового комплексу Білгород-Дністровського порту на Одещині не відбувся 3 березня через відсутність заявок.

Про це повідомив начальник регіонального відділення Фонду держмайна в Одеській та Миколаївській областях Олександр Славський у Facebook.

Бюджет-2022 отримав лише п'яту частину запланованого від приватизації доходу: топ найдорожчих об'єктівУ 2022 році бюджет отримав 21,3 відсотка від запланованого від приватизації доходу. Ще жодного разу продаж держмайна не приносив прогнозованих надходжень, докладніше – на інфографіці.

За його словами, перший аукціон із приватизації єдиного майнового комплексу ДП Білгород-Дністровський морський торговельний порт не відбувся через відсутність заявок від учасників.

Наступні торги вже зі зниженням ціни заплановані на 13 березня, вона становитиме 93,7 млн. гривень (замість початкової - 187 млн. гривень).

«Відверто, ми самі здивовані, адже стільки зацікавлених як серед українських, так й іноземних компаній, скільки цікавились цим портом, ще не було в нашому досвіді. Часом таке буває: ринок вважає ціну зависокою. Чи це дійсно так? У нас вже було таке: на другому аукціоні ціна зростає більше, ніж була на першому», – сказав Славський.

На його думку, причини є ринковими. Зокрема, цей порт на Дунаї зараз працює як «сухий порт».

Також має значення загальна вартість – до ціни додається 20% ПДВ та борги близько 100 млн гривень, які має сплатити покупець.

Нагадаємо, Білгород-Дністровський порт виставили на аукціон взимку.

Також Фонд держмайна готує до приватизації три великі підприємства у Запоріжжі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: