Є ознаки того, що ворог готує новий ракетний удар – Гуменюк

Читать на русском
У ЗСУ зазначили, що ворог може здійснити швидкий пуск ракет, тому реагування на сигнали повітряної тривоги має бути оперативним.

Наразі спостерігаються ознаки підготовки окупантів до нового масованого ракетного удару по Україні.

Про це в ефірі телемарафону заявила керівниця Об'єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Резніков назвав кількість ракет, випущених по Україні з початку вторгненняЗа словами міністра оборони, західні комплекси ППО, що постачаються Україні, дозволять нівелювати будь-які повітряні загрози з боку рф.

Вона зазначила, що нещодавно до корабельного угруповання рф в Чорному морі приєдналися три ракетоносії: два надводні і один підводний. Загальний залп цих кораблів може досягати 20 «Калібрів».

«Протягом ранку ворог наситив Чорне море своєю зброєю, з'явилися нові ракетоносії. Наразі спостерігається також активність авіації Росії. Зазвичай це ознаки того, що готується ракетний удар», – заявила Гуменюк.

Вона додала, що підводний ракетоносій здатний зробити швидкий пуск ракет, а через своє становище його часто не може побачити ППО.

«Тому всім потрібно бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги», – резюмувала начальник прес-центру.

Нагадаємо, попередній масований удар росії по території України стався 9 березня. Внаслідок атаки у багатьох регіонах виникли проблеми зі світлом та теплом.

Раніше головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний назвав кількість запущених та збитих ракет 9 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: