В «Укренерго» розповіли про ситуацію зі світлом після чергового масованого обстрілу

Читать на русском
Станом на ранок суботи, 11 березня, наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів в Україні.
Укрінформ

Станом на ранок суботи, 11 березня, наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів в Україні.

Про це «Укренерго» повідомляє у Телеграмі.

«Триває відновлення енергосистеми після 15-ї масованої ракетної атаки та 18-ї атаки дронами, здійснених російською федерацією проти України», – йдеться в повідомленні.

У Харкові після аварійного ремонту частково повернули в роботу одну з теплових електростанцій та знову працює в мережі один з об’єктів магістральних мереж «Укренерго». Критична інфраструктура міста повністю заживлена, продовжується робота над можливістю повного відновлення електропостачання міста та області.

«Кинджали»: коли та скільки гіперзвукових ракет росія застосувала проти УкраїниСкільки і проти яких об'єктів в Україні росія використовувала дефіцитні гіперзвукові ракети Кинджал – на інфографіці.

У Житомирській області ситуація усе ще складна, частина споживачів залишається без світла, діють графіки погодинних відключень. Також є мережеві обмеження через наслідки обстрілів в окремих районах Дніпропетровської та Миколаївської областей. Крім цього, в ніч на 11 березня окупанти обстріляли об’єкти енергетичної інфраструктури у Донецькій області.

В інших регіонах обмеження енергоспоживання не застосовують.

«Наявних в системі обсягів виробленої електроенергії достатньо для покриття потреб всіх споживачів. Діючи обмеження в регіонах – мережеві й викликані виключно пошкодженням енергетичної інфраструктури через ворожі ракетні обстріли 9 березня», – додали у компанії.

Нагадаємо, 9 березня росія випустила по Україні 81 ракету. ЗСУ вдалося знищити 34 крилаті ракети і 4 безпілотники. Міністерство оборони рф заявило, що масована ракетна атака на Україну стала «ударом відплати за Брянську область».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: