Стало відомо, кому можуть відмовити у виплатах субсидій у 2023 році

Читать на русском
У квітні спливає термін призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У травні виплати перепризначатимуть наступного року, до квітня 2024-го.

Громадяни з боргами у сфері ЖКГ не можуть отримувати субсидію, яка буде перепризначена у травні.

Про це повідомили у Мінсоцполітики і нагадали про винятки.

У квітні спливає термін призначення субсидії на оплату житлово-комунальних послуг. У травні виплати перепризначатимуть наступного року, до квітня 2024-го.

У відомстві нагадують, що однією з умов призначення субсидій є відсутність боргів за комунальні послуги. Винятком може бути заборгованість на строк до трьох місяців та у сумі до 680 грн.

Крім того, субсидію можуть призначити громадянам із боргами, які можуть документально підтвердити сплату, укладання з постачальником послуги договору про реструктуризацію або оскарження боргу у судовому порядку.

«Ця вимога забезпечує контроль платіжної дисципліни та цільове використання коштів одержувачами житлової субсидії», – зазначили у міністерстві.

Громадянам, що потребують субсидії, але ще не отримують її, необхідно звернутися до органів Пенсійного фонду України, сільських чи міських рад.

Також можна звернутися до центрів надання адміністративних послуг або подати документи через портал «Дія».

Раніше ми розповідали як оформити субсидію на оплату комунальних послуг.

Таке ми наводили інструкцію ПФУ щодо того, чи можна розраховувати на субсидію за боргів за газ.

Також нагадаємо, що ми розповідали про те, чи можна розраховувати на призначення субсидії при купівлі житла у 2023 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: