Росіяни будують оборонні лінії у тилу, щоб зобразити Україну загрозою рф – ISW

Читать на русском
Росіяни будують непотрібні лінії оборони за мільйони доларів, щоб налякати свої громадян Україною, повідомляють у ISW.

Будівництво оборонних ліній росіянами в Бєлгородській і Курській областях – це інформаційна операція, щоб зобразити Україну загрозою для росії. Натомість будівництво укріплень в окупованому Криму говорить про невпевненість росіян у здатності утримувати захопленні території на півдні України.

Про це повідомили аналітики з американського Інституту вивчення війни (ISW).

Кремль хоче подати Україну як загрозу російським територіям, а також подати війну як «екзистенційну» для рф. Тому росіяни будують дорогі лінії оборони в тилових районах, що знаходяться від лінії фронту занадто далеко, аби бути задіяними хоч колись, йдеться у повідомленні.

Так, нещодавно влада рф завершила будівництво лінії укріплень вздовж кордону Білгородської області з Україною, вартість яких становить 10 млрд рублів (132 млн доларів). Крім того, росія збудувала зміцнення вздовж кордону Курської області з Україною, а також в окупованому Криму.

Аналітики переконані, що будівництво таких укріплень є марною витратою коштів, особливо на тлі обмеженої здатності росії фінансувати війну. Ці укріплення знаходяться далеко від фронту.

Експерти ISW впевнені, що основна мета рф – пропаганда. Влада намагається представити Україну як загрозу для російських територій, а війну – як «екзистенційну» для росії.

Нагадаємо, російські загарбники готуються до оборони Керченського півострова.

Також відомо, що окупанти викопали близько 200 км траншей уздовж кримського узбережжя.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: