Росіяни розпочали нову інформаційну атаку щодо Бахмуту: у Міноборони розповіли подробиці

Читать на русском
Росіяни шляхом вкидів намагаються посіяти серед українців сумніви щодо необхідності оборони Бахмута, а також дискредитувати українське військове керівництво.
facebook.com/ganna.maliar

Росіяни запустили чергову інформаційну атаку щодо боїв за Бахмут. Її мета – посіяти серед українців сумніви щодо необхідності оборони міста та дискредитувати військове командування.

Про це розповіла заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

ЗМІ озвучили загальні втрати російської армії у боях під БахмутомЗахідні структури не мають точних даних про плани російської сторони, тому не виключено, що битва за Бахмут може тривати ще досить довго.

За її словами, росіяни запускають велику кількість нібито інсайдерської інформації про «суперечності між військово-політичним керівництвом щодо рішень щодо Бахмуту», тобто між президентом, Валерієм Залужним та Олександром Сирським. Маляр наголосила, що це не відповідає дійсності.

Також у рамках інформаційної атаки окупанти дискредитують особисто Командувача сухопутними військами, вигадують політичні підтексти військових рішень, а також намагаються показати, що Україна нібито не береже своїх людей.

«Мета поширення такої інформації: посіяти в нашому суспільстві дискусію про те чи варто захищати Бахмут. Роблять вони це шляхом вкидів про неважливість цього напрямку. Але, зважуючи на те, скільки інформаційних зусиль та ресурсів вони у це задіяли - саме вони вважають цей напрям стратегічним. Посіяти сумнів та недовіру до наших військових рішень та людей, які їх приймають. У цю пастку наше демократичне суспільство завжди потрапляє», – пояснила Маляр.

Нагадаємо, 6 березня на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено доцільність оборони Бахмута. В ОПУ повідомили, що військове керівництво виступило за продовження операції.

Президент Володимир Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати Бахмут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: