Генсек НАТО припустив імовірність падіння Бахмута «найближчими днями»

Читать на русском
Розвідка Альянсу бачить, як росія направляє під Бахмут дедалі більше сил, намагаючись компенсувати якість своїх військ їх кількістю.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг висловив припущення, що найближчим часом Бахмут може перейти під контроль військ країни-окупанта.

Таку заяву він зробив перед зустріччю міністрів оборони країн ЄС у Стокгольмі, повідомляє The Guardian.

Зеленський назвав дві причини, чому ЗСУ мають утримати БахмутПрезидент упевнений – перемога у Бахмуті відкриє росіянам шлях для захоплення інших міст на сході України.

Розвідка Альянсу бачить, як росія направляє під Бахмут дедалі більше сил, намагаючись компенсувати якість кількістю. За словами Столтенберга, посилення атак з боку Росії може призвести до падіння Бахмута.

«Ми бачимо, що росія кидає туди дедалі більше своїх військ. Так, вони вже зазнали величезних втрат, але ми не можемо виключати, що Бахмут може в результаті впасти найближчими днями», – заявив генсек НАТО.

При цьому він зазначив, що падіння міста не обов'язково стане переломним моментом у повномасштабній війні проти України.

«Це лише наголошує, що ми не повинні недооцінювати росію, необхідно продовжувати надавати підтримку Україні», – наголосив Столтенберг.

Нагадаємо, напередодні на засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача було обговорено доцільність оборони Бахмута. В ОПУ повідомили, що військове керівництво виступило за продовження операції.

Раніше в НАТО заявили, що росія втратила в боях за Бахмут уп'ятеро більше солдатів, ніж ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: