Справа Кауфмана: двом заступникам мера Одеси продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і задовольнив частково клопотання прокурора САП про продовження строку дії обов'язків підозрюваних.
Олег Бриндак

Вищий антикорупційний суд продовжив до 6 травня строк дії обов'язків, покладених на двох заступників міського голови Одеси Геннадія Труханова. Їх підозрюють в одержанні неправомірної вигоди та участі у злочинній організації бізнесменів Бориса Кауфмана і Олександра Боруховича.

Такі рішення 6 березня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, ВАКС визначив заставу віцемеру Одеси Олегу Бриндаку. Нещодавно суд продовжив дію таких обов'язків підозрюваного: прибувати на першу вимогу; утримуватись від спілкування з підозрюваними, а також свідками та здати на зберігання закордонні паспорти. Прокурор САП просив продовжити дію цих обов'язків.

«Клопотання прокурора - задовольнити частково. Продовжити строк дії обов'язків, покладених ухвалою слідчого судді Вищого антикорупційного суду від 15 грудня 2022 року на підозрюваного (Олега Бриндака – ред.) до 6 травня 2023 року», – йдеться в рішенні.

Також суд продовжив до 6 травня строк дії такого самого переліку обов'язків, покладених на заступника мера Одеси Світлану Бедрегу.

Нагадаємо, 5 грудня 2022 року НАБУ і САП затримали бізнесменів Кауфмана і Грановського. За версією слідства, восени 2021 року, після викриття детективами НАБУ та прокурорами САП злочинної організації, що спеціалізувалася на корупційних схемах незаконного вибуття майна з комунальної власності Одеси, на її місті з'явилася нова.

Ця організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом. Задля безперебійності реалізації поставлених цілей організатори налагодили процес системного підкупу чиновників та депутатів місцевої ради, про що свідчать докази, здобуті НАБУ і САП під час розслідування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: