НАБУ і САП повідомили про підозру екссудді апеляційного госпсуду

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку заочно повідомили про підозру колишній служительці Феміди, яка опікувалася господарськими справами.

Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура заочно повідомили про підозру колишній судді Північного апеляційного господарського суду в недостовірному декларуванні на майже 14 млн грн.

Про це повідомляють прес-служби органів.

«6 лютого 2023 року за дорученням керівника САП прокурор за участі детективів НАБУ повідомив про підозру в умисному внесенні суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей до декларації судді у відставці Північного апеляційного господарського суду. Їй інкриміновано вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 366-2 КК України. Оскільки місцеперебування судді не встановлено, про підозру їй повідомлено в порядку ст. 111, ст. 135, ст. 278 КПК України», – інформує САП.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про Антоніну Мартюк.

Як стверджують у НАБУ, екссуддя Північного апеляційного госпсуду не вказала дані про дві квартири і гараж у Чехії (у Празі та Карлових Варах), які їй належать. Також вона «забула» згадати і про 5,3 млн чеських крон (згідно з курсом НБУ 6,5 млн грн на дату отримання), які отримала від продажу кватири, підвалу та гаражу у Празі. Таким чином загальна сума незадекларованих суддею статків становить майже 14 млн грн.

Нагадаємо, НАБУ повідомило про підозру колишній заступниці міністра культури. Також антикорупційні органи повідомили про підозру двом адвокатам, які намагалися підбурити підприємця до підкупу посадовців Офісу генерального прокурора.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: