У Білорусі зросла активність гелікоптерів рф біля кордонів з Україною – «Гаюн»

Читать на русском
У Білорусі з ранку 9 березня фіксують активність гелікоптерів російських військ ближче до кордонів з Україною.
wikipedia

У Білорусі з ранку 9 березня фіксують активність гелікоптерів російських військ ближче до кордонів з Україною.

Про це повідомляє моніторингова група «Беларускі Гаюн».

Спостерігачі зазначають, що починаючи з 09:39 четверга, 9 березня, з аеродрому «Мачулищи» почали злітати гелікоптери Мі-24 та Мі-8 ВКС рф. Зокрема, 5 гелікоптерів приземлилися на аеродром «Лунинець», який розташований ближче до кордонів з Україною, а ще один гелікоптер Мі-8 вирушив на полігон «Лепельський».

Проте «Гаюн» зауважує, що наразі рано говорити про передислокацію групи гелікоптерів ВКС РФ ближче до кордону з Україною. Однак за ситуацією спостерігають.

Підрив літака А-50 у Білорусі: розвідники пояснили, чим він важливий для окупантівАтакований під Мінськом російський літак далекого радіолокаційного виявлення А-50 був потрібний окупантам для запуску ракет Кинжал.

«Поки рано говорити про передислокацію групи гелікоптерів ВКС рф ближче до кордону з Україною, цілком можливо, що йдеться про тренувальний політ із посадкою на інший аеродром. Продовжуємо стежити за ситуацією», – додають у дописі.

Нагадаємо, росіяни цієї ночі завдали масованого ракетного удару по об'єктах критичної інфраструктури України. Було запущено 81 ракету різного базування.

Зокрема, окупанти завдали 15 ракетних ударів по Харкову та області. Також були вибухи у Голосіївському та Святошинському районах Києва. Є влучання в об'єкт інфраструктури, кілька людей поранено.

У Львівській області російська ракета впала у житловій зоні, відомо про п'ятьох загиблих.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: