Прем'єр повідомив, як цього року захищатимуть енергооб'єкти від ударів рф

Читать на русском
Україна розробила проекти захисту, щоб ні дрони, ні ракети не могли зашкодити розподільчій мережі підстанцій.

Україна посилить захист систем розподілу електроенергії та об'єктів генерації від російських ракетних та безпілотних ударів. Роботи планують проводити протягом року.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час пресконференції 3 березня.

Рф за п'ять місяців завдала понад 200 ударів по критичній інфраструктурі УкраїниРосійські окупанти з жовтня завдали 225 ударів по 112 об'єктах критичної інфраструктури України.

«Протягом весни-літа ми вже розробили відповідні проекти захисту, від бетонних накриттів до поглиблення під землю на достатній рівень для того, щоб ні дрони, ні ракети не могли зашкодити розподільчій мережі підстанцій. Цю роботу ми робитимемо протягом року, готуючись до наступного опалювального сезону», – сказав прем'єр.

Шмигаль повідомив, що влада вживатиме технологічних заходів для захисту українських генеруючих установок, які виробляють енергію на відповідних електростанціях.

«Ми над цим працюємо, деякі з них уже запроваджено. На багатьох станціях, які генерують електрику та тепло для великих міст, вже забезпечені системи протиповітряної та протиракетної оборони. Це дозволило цієї зими захистити їх від російських терористів», – додав він.

Нагадаємо, дефіцит потужності в енергосистемі України відсутній уже 20 днів поспіль і наразі не прогнозується.

Раніше Шмигаль заявив, що Україна виграла битву за тепло та світло.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: