Відео з розстрілом військового: особу загиблого попередньо встановлено

Читать на русском
На відео, за попередніми даними, військовий 30-ї окремої механізованої бригади Тимофій Шадура. Він зник після 3 лютого у районі Бахмута.
Скріншот з відео

За попередніми даними, військовослужбовцем, якого російські окупанти демонстративно розстріляли перед камерою, є Тимофій Миколайович Шадура із 30-ї окремої механізованої бригади.

Про це повідомляє Міноборони та пресслужба бригади.

Розстріл українського військовополоненого: Кулеба закликав МКС до розслідуванняМіністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду розслідувати обставини розстрілу.

Тимофій Шадура вважається зниклим з 3 лютого цього року після бойових дій в районі Бахмута.

«Наразі тіло нашого військовослужбовця знаходиться на тимчасово окупованій території. Остаточне підтвердження щодо особи буде встановлено після повернення тіла та проведення відповідних експертиз. Командування 30-ї окремої механізованої бригади і побратими Героя висловлюють щирі співчуття його рідним та близьким. Помста буде невідворотною», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 6 березня поширилося відео чергового воєнного злочину росіян, на якому вони розстріляли беззбройного українського військового після його слів «Слава Україні».

В Офісі генпрокурора розпочали розслідування за фактом розстрілу беззбройної людини. Президент Володимир Зеленський пообіцяв, що Україна знайде убивць українського військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: