Суд призначив засідання у справі ексголови Харківської облради

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав і призначив до розгляду обвинувальний акт стосовно колишнього керівництва Харківської облради.
Артур Товмасян

Вищий антикорупційний суд призначив на 8 лютого підготовче засідання в кримінальному провадженні за обвинуваченням колишнього голови Харківської обласної ради Артура Товмасяна, його ексзаступника Андрія Малиша та адвоката-посередника Руслана Танабаша в одержанні неправомірної вигоди.

Таке рішення 2 лютого ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити на 8 лютого 2023 року о 16:00 у приміщенні Вищого антикорупційного суду підготовче судове засідання, в яке викликати учасників судового провадження», – йдеться в рішенні.

Як відомо, ВАКС визначив Товмасяну майже 3 млн грн застави як запобіжного заходу. Також на нього поклали такі обов'язки: прибувати за першим викликом; не відлучатися з Харкова без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками; здати на зберігання закордонні паспорти. Пізніше за нього внесли ці гроші.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили Товмасяну про підозру. Раніше антикорупційні органи повідомляли про підозру в цій же справі заступнику голови Харківської облради Андрію Малишу та адвокату Руслану Танабашу.

За версією слідства, Товмасян, Малиш і Танабаш вимагали гроші у директора Обласного комунального спеціалізованого підприємства з виконання норм екологічної безпеки Сергія Шпаркого. В обмін вони обіцяли не звільняти його із займаної посади. Хабар передавали по частинах. При передачі останньої частини в 350 тис. грн зловмисників затримали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: