В Естонії на парламентських виборах перемагає партія чинного прем’єра

Читать на русском
На виборах до парламенту Естонії перемагає правляча правоцентристська Партія реформ прем’єр-міністра Каї Каллас.
Укрінформ

На виборах до парламенту Естонії перемагає правляча правоцентристська Партія реформ прем’єр-міністра Каї Каллас.

Про це повідомляє національний мовник ERR.

За підсумками підрахунку близько 90% бюлетенів Партія реформ набирає понад 30% голосів виборців, з великим відривом випереджаючи конкурентів.

Попередньо, підсумки виборів наступні:

  • Партія реформ – 31,2% голосів,
  • EKRE – 16,1%,
  • Центристська партія – 15,3%,
  • Eesti 200 – 13,3%,
  • Соціал-демократична партія – 9,3%
  • Isamaa/Вітчизна – 8,2%.

Скільки часу до виборів залишилося в країнах-партнерах УкраїниВсі країни, які є союзниками та партнерами України – це демократії зі змінюваною владою. Про те, коли в союзних країнах проводитимуться вибори – в інфографіці

Каллас заявила, що оскільки Партія реформ отримала такий високий результат, міністерські посади в уряді будуть розподілені пропорційно кількості парламентських мандатів, а не однаково, як останніми роками.

Також варто зазначити, що цього разу в Естонії встановлено рекорд явки на виборах до парламенту – проголосували понад 63% виборців.

Раніше повідомляли, що Естонія вирішила віддати всі свої 155 мм гаубиці Україні в рекордному пакеті військової допомоги для української армії вартістю 113 млн євро.

Прем’єр-міністерка Естонії Кая Каллас заявляла, що після того, як війна в Україні буде закінчена, рф має бути притягнута до відповідальності за вторгнення в сусідню країну та скоєні воєнні злочини. Тільки це дасть їй шанс розвивати нормальні відносини із Заходом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: